⭐️ Livrare gratuită pe teritoriul României pentru comenzile de peste 100 de lei ⭐️ Pentru livrare internaţională vă rugăm să ne contactaţi ⭐️

Termeni şi condiţii

 

Prin utilizarea gruni.ro în calitate de vizitator, membru înregistrat sau cumpărător vă exprimați acordul cu Termenii și condițiile impuse.

Informaţii privind compania

Gruni este marcă a S.C. Ceramics Studio Coloji S.R.L., Start-up finanțat prin POCU, cu sprijinul APFR, program IMM Vest. S.C. Ceramics Studio Coloji S.R.L. este proprietarul site-ului gruni.ro, al informațiilor și materialelor afișate pe website. SC Ceramics Studio Coloji SRL este persoană juridică înregistrată în România, având sediul social în Timișoara, Str. C-tin cel Mare nr.91 bl.260 ap.2 c.2, tel. 0740096613, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Timișoara sub nr. J35/1691/2019, având cod fiscal 40934691.

Informaţii privind produsele şi preţul lor

Gruni produce şi comercializează creaţii proprii: bijuterii, veselă şi obiecte decorative din ceramică şi porţelan. Fotografiile folosite pentru promovarea produselor și serviciilor sunt cu titlu informativ. Produsele Gruni sunt realizate şi decorate manual, de aceea mici diferențe între imaginea produselor pe website și produsul real nu pot fi considerate defecte.

Prețurile practicate de Gruni pot suporta modificări fără nicio notificare prealabilă. Preţurile sunt afişate în RON şi nu includ TVA, deoarece Gruni este companie neplătitoare de TVA. La suma de achiziție se poate adăuga costul livrării, în funcție de opțiunile alese de cumpărător – vezi Informaţii privind livrarea produselor şi costul de livrare.

Informaţii privind achiziţia

Pentru a putea achiziționa bunuri și servicii prin gruni.ro trebuie să vă înregistrați. Comanda se consideră plasată în momentul în care ați introdus toate informațiile obligatorii în procesul de checkout, ați trimis comanda şi aţi primit un mesaj de confirmare pe adresa de e-mail înregistrată.

Contractul de achiziție se consideră încheiat odată cu confirmarea prin e-mail sau telefon de către Gruni că produsul a fost livrat. Mesajele automate trimise de sistem pentru a confirma plasarea comenzii și/sau efectuarea plății nu au valoare de contract.

Dreptul de proprietate asupra produselor achiziționate rămâne la Gruni până în momentul în care suma aferentă tranzacției este încasată în contul Ceramics Studio Coloji SRL.

Gruni își rezervă dreptul de a nu onora comenzi și de a anunța clienții în consecință în termen de 2 zile lucrătoare de la plasarea comenzii. Orice sumă transferată pentru o comandă neonorată va fi returnată clientului în maxim 5 zile lucrătoare de la înștiințarea de refuz al comenzii.

Informaţii privind plata

Plata pentru produsele și serviciile achiziționate pe website-ul www.gruni.ro se poate face prin card bancar sau plata în numerar la livrare sau la ridicare directă de la atelier. Pe site, serviciul de plată cu cardul este oferit de procesatorul de plăți online NETOPIA Payments. Nu se percepe comision suplimentar pentru tranzacție. La finalizarea comenzii vei fi redirecționat către platforma securizată NETOPIA Payments, unde va trebui să introduci următoarele date: numărul cardului, data de expirare, codul de securitate al cardului (ultimele trei cifre de pe spatele cardului). Sunt acceptate cardurile VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD.

La cerere, prin comandă pe e-mail la contact@gruni.ro poți efectua plata și prin transfer bancar în baza unei facturi proforme. Comanda va fi livrată doar după vizualizarea tranzacției în contul nostru. Produsul va fi rezervat timp de 3 zile lucrătoare pentru a facilita procesarea plății. La expirarea celor 3 zile, dacă proforma nu este achitată, comanda va fi anulată.

Dacă nu doriți să efectuați plata folosind un card bancar, puteţi opta pentru varianta de plată în numerar la livrarea prin curier și/sau folosind carduri cadou și coduri de reducere.

Prețul produselor și serviciilor achiziționate se poate acoperi integral sau parțial și prin carduri cadou, ori parțial prin coduri de reducere.

Plățile se fac în RON, la valoarea afișată în RON, indiferent de metoda de plată.

Informaţii privind livrarea produselor şi costul de livrare

Cumpărătorul poate alege între livrarea produsului sau ridicarea sa din atelierul Gruni din Timișoara, Str. Gh. Lazar nr. 26, Corp p+3, spațiu 7, de luni până vineri între orele 17 și 19.

Tipuri de livrare:

Livrare pe bicicletă în Timişoara, inclusiv Chișoda, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Moşnita Nouă, Moşnita Veche. Dacă comanda este până la ora 14, între luni şi vineri, livrarea se va efectua în aceeaşi zi. Dacă comanda se face după ora 14, livrarea va avea loc în următoarea zi lucrătoare. Sunt acceptate plăţile ramburs. Costul de livrare pe bicicletă este de 15 lei. 

Livrarea prin curier se face doar pe teritoriul României, cu livrare în 24 de ore, dacă comanda este până la ora 14, respectiv 48 de ore dacă comanda este plasată după ora 14 (doar în zilele lucrătoare). Sunt acceptate plăţile ramburs. Costul de livrare prin curier este de 20 lei. 

Pentru livrări în afara României, vă rugăm să ne contactați la contact@gruni.ro sau să comandaţi direct din magazinul nostru de pe platforma Etsy.com

Indiferent de modalitatea de livrare, costul livrării pe teritoriul României este 0 pentru achiziții de peste 100 lei. 

Nu se acordă gratuitate pentru livrarea în care se folosește un cod de reduceri dacă în urma aplicării reducerii suma de plată nu este cel puțin egală cu 100 lei (chiar dacă valoarea de achiziție este mai mare de 100 lei).

Comenzile primite în weekend vor fi livrate curierului luni.

Pentru bunuri care nu se mai află în stoc dar care dispun de opțiunea de plasare de comenzi se adaugă o perioadă de 10 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii pentru alimentarea stocului înainte ca produsul să poată fi livrat.

Informaţii privind returul produselor

Bunurile achiziționate pot fi returnate în termen de 14 zile. Taxa de retur este suportată de cumpărător. Bunurile achiziționate trebuie returnate în ambalajul original, cu etichetele originale şi trebuiesc însoţite de factură şi de acest formular de retur completat în Acrobat Reader sau de mână, pe care-l atașați coletului, alături de o copie a facturii. Nu vor fi acceptate la retur bunuri ce poartă urme de uzură, care au fost folosite, purtate sau deteriorate.

Bunurile trebuie returnate către Gruni la adresa: Timișoara, Str. Gh. Lazar nr. 26, Corp p+3, spațiu 7. Vă rugăm să ne anunțați în prealabil orice retur prin email la contact@gruni.ro.

Pentru bunurile returnate care corespund condițiilor de retur, vă vom returna contravaloarea bunurilor și după caz costul livrării, dacă aceasta s-a efectuat prin una din metodele de livrare de pe www.gruni.ro dar nu și costul returului, vor fi rambursate cumpărătorului în termen de 14 zile de la recepționarea produsului. Sumele vor fi rambursate folosind aceeași metodă de plată ca la achiziția inițială, dacă nu a fost specificat altfel.

Procesatorul de plăți online nu va avea nici o obligație de a suporta vreuna din cheltuielile legate de cererea dumneavoastră de retur și rambursare a sumei plătite și nu va răspunde în nici un fel față de dumneavoastră.

Pentru orice informații cu privire la returul produselor dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la contact@gruni.ro

Informaţii privind garanțiile acordate

Produsele comercializate de către Gruni sunt produse noi, care sunt atent inspectate înainte de livrare, pentru a ne asigura ca nu prezintă defecte de fabricație. În cazul în care totuși sesizați neconformități ale produselor datorate unui defect de fabricație, aveți dreptul să solicitați înlocuirea gratuită a produsului. Perioada de garanție pentru produsele noi este de 30 de zile calendaristice. 

Garanția pentru produsele Gruni este valabilă doar dacă produsele au fost folosite pentru scopul pentru care au fost produse și dacă nu prezintă defecte datorate folosirii, îngrijirii sau depozitării neadecvate. 

Pentru a beneficia de garanție, produsele trebuie să fie însoțite de documentele de achiziție din magazinul Gruni.

Toate produsele beneficiază de garanție de conformitate conform legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanțiile asociate acestora.  în cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată. Termenul prevăzut este de 2 ani de la livrarea produsului și se reduce corespunzător pentru produse a căror durata de viață este mai mică de 2 ani. Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în termen de maxim 30 de zile de la data în care cumpărătorul a sesizat lipsa de conformitate a produsului.

Informaţii privind reducerea impactului asupra mediului

Pentru a reduce impactul asupra mediului, Gruni primește înapoi produse care au fost sparte sau ciobite de clienți, le repară, le refolosește sau, prin serviciile unor terţi, le asigură reciclarea. 

Pentru a reduce impactul asupra mediului Gruni comercializează la atelierul din Timișoara, Str. Gh. Lazar nr. 26, Corp p+3, spațiu 7 produse de categoria a doua, calitate care este menționată în descrierea produsului şi la un preţ corespunzător. 

Informaţii privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Vă rugăm să consultați Politica de confidențialitate

Informaţii privind copyright-ul materialelor de pe site

Toate informațiile, modelele, fotografiile de pe site, colectiv denumite materiale, sunt proprietatea Gruni și nu pot fi folosite de către utilizatorii www.gruni.ro decât în scopul de informare cu privire la produsele și serviciile oferite sau achiziția de produse și servicii.

Dacă doreşti să foloseşti informațiile, imaginile, textele sau orice alte materiale de pe www.gruni.ro în orice alt scop, vă rugăm să ne contactaţi la contact@gruni.ro şi să ne cereţi dreptul de folosire.