✹ Livrare gratuită pe teritoriul României pentru comenzile de peste 200 de lei, în UE pentru comenzile peste 600 de lei, în SUA şi Canada pentru comenzile peste 750 de lei.✹

3 ani de Gruni, un articol despre cei care.

Greu de crezut, dar repede au trecut cei trei ani de când am pornit cuptoarele să perpelim la foc mic primele obiecte perfect de imperfecte. Nu vrem să mai facem o balanță a numărului de clienți, comenzi și locuri îndepărtate de livrare unde nu vom ajunge nici în cele mai faine vacanțe, dar se cere să prezentăm pe scurt echipa care mișcă lutul, pachetele și ideile prin atelier. Prin urmare, îi vom prezenta în ordine alfabetică, nu în ordinea în care ajung dimineața la atelier. 🤓 Ca să ne ridicăm la rang de interviu, le punem și câte două întrebări strategice. Nu, nu vă faceți griji că nu ii vom întreba câte pisici au, îi întrebăm cum ajută și cum încurcă această întreprindere mică și minusculă.

Cipri este pictor de profesie, dar la Gruni la atelier construiește, lipește, taie, adaugă și nu doar în lut. La nevoie, aceleași operațiuni se aplică în lemn, polistiren și alte mariale pentru că mereu pregătește un suport ajutător care să-i ușureze munca. Apropo, știați că uneori urechile se fac cu ștanță de aripă de pasăre? Nu!? Nici noi nu știam până de curând. Din nișa lui – și aici mă refer la firidă, nu la un segment de populație, vin și cele mai bune sugestii de naming. Faimosul duo nălucă – Fantomâța și Fantomița i se datorează.

– Cipri, cum l-ai ajutat cel mai tare pe Gruni?
– Am găsit poziția cu cel mai bun semnal pentru aparatul de radio și un shortcut cam pentru orice.
– Cum l-ai încurcat cel mai tare pe Gruni?
– Am pus toartă din lut de temperatură medie pe cană de temperatură mare. De mai multe ori. ✨

De organizare, calculele precise, stocuri și avize se ocupă, de obicei, Ionela. Tot ea e cea care ajunge prima la atelier și ne așteaptă cu cafeaua făcută. Asistent social de profesie, are grija de tot și de toți. Pe cât e de caldă la suflet, pe atât e de friguroasă la mâini și la picioare, de unde credem că un atelier cu niște cuptoare ce urcă până la peste 1300° C este foarte potrivit pentru ea. Deși este ultima venită în echipă a ajutat și a încurcat cum a putut.
– Ionela, cum l-ai ajutat tu pe Gruni?
– Am descoperit neconcordanțe în statele de plată.
– Și cu ce l-ai încurcat cel mai tare?
– Am descoperit neconcordanțe în statele de plată. 💣

Larisa a tot venit pe la evenimentele Gruni și Balamuc până când, în urmă cu vreo 2 ani și jumătate, când era nevoie mare de ajutor nu a mai plecat. Încet dar sigur a învățat cum se decorează toate obiectele noastre și în prezent e mai precisă decât dosarul cu fișe de producție. Cei mai drăgălași iepurași și cei mai preciși cercei, toți au trecut prin mâinile Larisei, unde mai pui că e în stare să modeleze codiță răsucită de purceluș din porțelan de nici 2 mm. Vedeți voi de Crăciun cum nu se vede porcul pandantiv de mic ce este…

– Cum l-ai ajutat cel mai tare pe Gruni?
– Aduc dulciuri destul de des. 🥧 🧁 🍰 🎂 🍮 🍭 🍬
– Cum l-ai încurcat cel mai tare pe Gruni?
– Well, cred că prea am perfecționat decorul cu buline.

Fără Livia Gruni n-ar exista. Mă refer la atelierul de ceramică, căci la denumirea dealurilor și a localității Gruni, în mod evident, nu a contribuit. Și-a propus ceva, în anumite aspecte nu a prea reușit, în altele a reușit mai bine decât se aștepta, cert este că 3 ani, 3 cuptoare și 3 colegi mai târziu are un atelier foarte roz, un credenț pe post de magazin și o gamă de vreo 300 de produse, niciodată toate pe stoc. Este graficiană de profesie, ilustratoare și artistă vizuală, de unde obsesia că totul trebuie desenat: hârtie, ceramică, ușă.

– Cum l-ai ajutat cel mai tare pe Gruni?
– Roz și pisici. Cu discernământ, adică nu pe aceleași produse.
– Cum l-ai încurcat cel mai tare pe Gruni?
– Prăpădesc constant 10% din producție scăpând-o din mână. 🍷

Pe lângă echipa fixă, mai mișună și niște oameni  care ne ajută și ne încurcă zilnic, după caz și puteri. Prietenii și familia ne rezolvă tot felul de probleme, vin să ne aducă mâncare și să stingă lumina la sfârșitul zilei când de obosiți ni-s în stare să o uităm aprinsă. Sau vin să aducă muffins când suntem la dietă. Sau împachetează câte ceva, primesc un compliment și apoi se laudă cu lunile…

Și în încheiere, dar nu în ultimul rând merită să menționăm ceilalți colegi care nu mai lucrează la noi în atelier. Dona, Ana și Teo au contribuit cu talentul și priceperea lor. Așa l-au ajutat pe Gruni cel mai mult. În mod evident, l-au încurcat că nu mai sunt parte din echipă.

 

P.S. Căutăm un coleg sau o colegă nouă, pe un post de producție și supervizare a producției. Scrieți un e-mail la contact (@) gruni.ro dacă  credeți că ați suporta așa colegi.

 

P.P.S Știți câte pisici sunt în familia extinsă a lui Gruni că, totuși, nu ne-am abținut și am întrebat?

– 12!